Fantastikas pavārgrāmata

Raksta autore Julija Carenca.

Fantastikas mīļotāji ir ievērojuši, ka grāmatu, spēļu un filmu varoņi, vai nu vispār neēd, vai arī ēd kaut ko pavisam dīvainu un fantastisku. Šodien mēs iepazīstināsim mūsu lasītājus ar fantastisko pasauļu kulinārijas receptēm.

 

 

Alfa cepetis (2 porcijas)

Kā noķert Alfu:
Iekārtojiet Tanneru mājā dažas visparastākās lamatas. Kā ēsmu izmantojiet iemidzinātu kaķi. Pagaidiet dažas minūtes. Alfam ir jāsaprot, ka sasniedzamības robežās atrodas bezpalīdzīgs kaķis. Ja viņš to nejūt, pielietojiet iepriekš sagatavotu kaķa ņaudēšanas ierakstu.

Gatavošana:
Izmazgājiet (ar ziepēm!), notīriet un novelciet Alfam ādu. Ar lielu, asu nazi nogrieziet apakšējo, izvirzīto purna daļu, sākot tieši zem acīm un beidzot ar žokli. Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ielieciet sagriezto gaļu lielā pannā un pārlejiet ar mērci. Ielieciet pannu krāsnī uz 30 minūtēm vai līdz gatavībai. Sautējot vairākas reizes pielejiet mērci. Kad gaļa gatava, izņemiet pannu no cepeškrāsns un atvēsiniet. Izņemiet no ķiršiem kauliņus un ielieciet katrā nāsī (Alfam) pa ķiršogai. Izrotājiet ēdienu ar ananāsa šķēlītēm un pārkaisiet ar sagrieztiem pētersīļiem. Labu apetīti!

Hobita ragū

Sastāvdaļas:
1,5 mārciņas vārītas hobita gaļas;
3 kartupeļi;
2 sīpoli;
2 zaļie pipari;
1 mārciņa sēņu;
sviests.

Gatavošana:
Sacērtiet gaļu, notīriet un sasmalciniet kartupeļus. Smalki sagrieziet sīpolus, piparus un sēnes. Paņemiet lielu kastroli, izkausējiet sviestu uz vidējas uguns. Pielieciet sīpolus un piparus. Gatavojiet līdz sīpoli paliks caurspīdīgi. Pēc tam pievienojiet kartupeļus, sēnes un hobitu gaļu. Tiklīdz kartupeļiem parādīsies kraukšķīga miziņa, ēdiens ir gatavs.

Norādījumi saimniecei:
1. Ja jums ir beigušies hobiti, tos var aizvietot ar rūķu, cūkas vai sliktākajā gadījumā ar vistas gaļu.
2. Atcerieties, ka hobiti ir viltīgi radījumi. To pagatavošanai var būt vajadzīgs ilgāks laiks, nekā jūs bijāt paredzējusi.

Vampīrs
Vampīri ne visai der pārtikai. Līdz šai dienai nav izgudrots tāds vampīru nogalināšanas paņēmiens, lai pēc tam to varētu ēst. Gaismā viņi izkūp putekļos, bet pēc apses mieta sirdī un svētā ūdens no viņiem vispār nekas pāri nepaliek.
Ja jums ir zināmi citi vampīru nogalināšanas paņēmieni (bet īpaši - to pagatavošanas receptes!), lūdzu, atrakstiet mums.

Vilkača sacepums ar pētersīļiem

Gatavošana:
Nolejiet sevi labi daudz ar svēto ūdeni. Uz kakla pakariet vilkogu virteni (neēdiet pats! Cilvēkam bīstami!). Ielādējiet pistolē sudraba lodi un pagaidiet līdz uzrodas vilkatis (varat doties viņa medībās arī pats, ja jums ir tāda vēlēšanās). Pēc tam, kad esat nogalinājis vilkati, tam ir jānovelk āda. Dabūtos izgriezumus ievietojiet piemērota izmēra traukos. Pievienojiet smalki sagrieztus burkānus un ūdeni. Cepiet līdz gatavs. Pirms likšanas galdā pārkaisiet ar pētersīļiem.

Svešā gaļa ar marinādi

Gatavošana:
Svešo izmantošana pārtikā ir visai bīstama, jo to skābes asinis var izkausēt kuņģa iekšējās plēves, radīt gremošanas traucējumus un daudz citu problēmu. Tomēr, ja asinis sašķidrina ar ūdeni attiecībā viens pret divi, un pievieno zupas karoti uz katru maisījuma glāzi, tad iznāk lieliska marināde.
Pašas garšīgākās Svešā daļas ir - viņa smadzenes (būs vajadzīgs ļoti stiprs nazis) un izgriezums no iekšējo žokļu apakšējās daļas. Lai tiktu pie tās, plati atveriet Svešā rīkli un iebāziet tajā roku. Piezīme: pirms tam Svešais ir jānogalina. Gaļa tiek gatavota tāpat kā parasts bifšteks. Pirms pasniegšanas uz galda lietot iekšķīgi „Mezim-Forte" vai „Lopedium" pēc garšas.

Sautēti evoki

Sastāvdaļas:
1 evoku ciemats;
30 litri ūdens;
1 galda karote sāls;
3 tējkarotes piparu.

Gatavošana:
Vārīt evokus 300 grādu temperatūrā 2 stundas vai līdz gatavi. Vilnu var atstāt, jo tā dod ēdienam oriģinālu garšu, kaut arī ēst, iespējams, kļūs grūtāk. Pēc tam, kad gaļa ir izvārīta, izņem kaulus. Pievieno pāris kilogramu lielos gabalos sagrieztus burkānus un tikpat daudz zirņus. Gatavo 30 minūtes labi izkarsētā cepeškrāsnī vai kodolreaktorā. Sāls un pipari pēc garšas.

Sautēti evoki de luxe

Gatavošana:
Nopērciet pāris evoku (tos var iegādāties jebkurā Galaktikas pārtikas veikalā). Vāriet tos uz lēnas uguns līdz kauli atdalās no gaļas. Tas būs apmēram stunda. Pēc tam uzmanīgi noņemiet ādu. Rūpīgi sagrieziet gaļu mazos gabaliņos (atcerieties, ka evoku kājas un krūtiņas ir īpaši garšīgas). Ievietojiet to lielā kastrolī. Gaļas gatavību var noteikt pēc brūnganās krāsas. Pievienojiet smalki sagrieztas sēnes un dārzeņus - ēdiens ir gatavs likšanai uz galda.

Norādījumi saimniecei:
Evoku gaļa, kas pagatavota pēc šīs receptes, gandrīz nav atšķirama no vistas gaļas!

Minbaras sautējums

Gatavošana:
Noņemiet minbarietim ādu (diplomātus labāk neizmantot, pastāvīgā stresa dēļ viņiem ir pārāk cīpslaina gaļa). Mugurkaulu vāriet atsevišķi, tas jums vēl noderēs. Minbarieti cep uz atklātas uguns. Iepriekš gaļa jāsaskalda un tad jāliek lielā katlā. Dārzeņus pievieno pēc garšas (rekomendējam tādas sastāvdaļas kā nurnkānus, centaurpeļus vai miķelsīļus, taču noder arī parastie Zemes vai Minbaras augi). Vārīt līdz gatavs. Pirms lietošanas, pieliet uzlējumu, kas palicis no skeleta vārīšanas, un pārliecinieties, ka tuvumā nav reindžeru.

Materiāli ņemti no dažādiem, neatkarīgiem interneta avotiem. Tulkojums no krievu valodas. Žurnāls Mir fantastiki.