<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2"> </p:colorscheme>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists.
</p:colorscheme>
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
ŽELEJAS OLAS
</p:colorscheme>
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Izurbināt olai resnajā galā caurumiņu, izķeksēt saturu, čaumalu labi izmazgāt tekošā ūdenī.
Glāzi krāsainas sulas (apelsīnu, burkānu, dzērveņu, jāņogu) uzliet 10-12 gramiem želatīna un ļaut uzbriest 20 minūtes.Pec tam pievienot dažas ēdamkarotes cukuru
un sildot maisīt kamēr želatīns izkūst.
Saliet masu sagatavotajās čaumalās, atdzesēt un uz 1-2 stundām ielikt ledusskapī.
Pēc tam notīrīt čaumalas (labāka rezultātam uz 15 sekundēm 'olu' var iemērkt karstā ūdenī) un, pēc iedvesmas, izdaiļot ar putukrējumu.
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
ŠOKOLĀDES OLAS
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Izpūst olas no čaumalas, izveidojot vienā galā pēc iespējas mazu, bet otrā — lielāku caurumu.
Čaumalu kārtīgi izmazgāt tekošā ūdenī, dažas minūtes sterilizēt verdošā ūdenī un labi
izžāvēt.
Ūdenim var būt pievienota kāda krāsviela čaumalas iekrāsošanai.
Sausās čaumalas kaut kā novietot stabili, ar lielāko caurumu uz augšpusi.
Ūdens peldē izkausēt šokolādi bez piedevām, kombinēšanai var gan balto, gan tumšo.
Uzmanīgi un nesteidzīgi, lai nepaliek gaisa burbuļi, piepildīt olu čaumalas ar šķidro šokolādi, izmantojot konditorejas maisiņu.
Ja cauruma diametrs ļauj, procesa laikā čaumalā var piemest riekstus un rozīnes.
Piepildītās olas kādas četras stundas pacietīgi jānotur ledusskapī.
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
KRĀSAINAS OLAS
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
«Skaistums nāk no iekšām »
Krāsot var ne tikai formu - olu čaumalas, bet arī pašu saturu.
Olas vāra 3 minūtes, tad izņem un ar adatu dažās vietās pārdur čaumalu.
Atsāk vārīšanas procesu.
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
PROCESS
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Olas svaiguma mērīšanai ūdens burkā izšķīdina ēdamkaroti sāls.Ja ola nogrimst, tā ir svaiga.
Ja peld pa virsu — nu, paši zināt, kas tā dara.Ne visai svaigas olas peldēs kaut kā pa vidam.
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Lai olu čaumala saglabātos vesela līdz vārīšanās beigām – olas pirms vārīšanās 1 stundu vajag paturēt istabas temperatūrā.
Ūdenim pievieno 1 lielu sauju sāls
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Lai olas krāsotos vienmērīgi, tās vispirms jāattauko.
To var darīt ar spirtu vai siltu ziepjūdeni, sālsūdeni, etiķūdeni.
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Dēļ etiķa pievienošanas krāsas šķīdumas, olas kļūst košākas, bet švakrākas.
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Olas vārīt labāk uz mērenas liesmas.
Pie lēnas uguns cietāks sanāks dzeltenums, bet pie spēcīgas — baltums.
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Rezultāts būs košāks, ja olas uz nakti atstās ledusskapī tās pašas krāsas šķīdumā .
<o:shapelayout v:ext="edit"></o:shapelayout><o:idmap v:ext="edit" data="1"></o:idmap>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2">
Lai olas labāk spīdētu, tās apstrādā ar sviestu, speķa ādiņu vai eļļu.
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
</p:colorscheme>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2"> </p:colorscheme>
<p:colorscheme colors="#ffffff,#000000,#808080,#000000,#00cc99,#3333cc,#ccccff,#b2b2b2"> </p:colorscheme>